Mompreneurs találkozók már Székesfehérváron is

2019. augusztus 6-án városunk egyik legkedveltebb belvárosi cukrászdájában megtartották az első fehérvári Mompreneurs találkozót.

Az esemény lehetőséget nyújtott arra, hogy a megjelent vállalkozó anyukák találkozzanak sorstársaikkal, kapcsolatokat építsenek és segítő, együttműködő partnerekre találjanak.
A szervezővel, Sándor-Sipos Viktóriával és az egyik résztvevővel, Révay Dórával beszélgettem az eseményről.

sandor-sipos-viktoria-mompreneurs-szekesfehervar

Sándor-Sipos Viktória,
a székesfehérvári Mompreneurs találkozó szervezője

Viki, mi a lényege, kiknek szól a Mompreneurs?

Viki: Egy „mompreneur” olyan anyuka, aki összehangolja a családi életet a saját vállalkozásával. A Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák közösségének ötlete Nagy Erika fejéből pattant ki. Amikor elindította ezt a tematikus vállalkozói csoportot a közösségi oldalon, hiányoztak az életéből olyan beszélgetőpartnerek, akikkel nyitottan, mindenféle rossz érzés nélkül, beszélgethetett volna vállalkozói témákról és visszaigazolást kaphatott és adhatott volna. A csoportban végül egymásra találtak azok a vállalkozó anyukák (és nem anyukák is), akiknek ez szintén vágyuk volt.
Egy vállalkozás indulásakor, ahogy menet közben is rengeteg kérdés merül fel. Néha a Google nem elég jó tanácsadó, vagy éppen csak tapasztalatokra, személyes benyomásra és személyre szabott tanácsokra van szükség. Olyan is akad, hogy valakinek motivációra, megerősítésre van szüksége hasonló ambíciókkal rendelkező anyukáktól. A csoportban van kezdő és tapasztalt vállalkozó, útkereső, újratervező anyuka. Ami közös bennünk az az, hogy szívesen segítjük egymást határon innen és túl a vállalkozói élet útvesztőiben. Nem véletlenül lett a Mompreneurs közösség a Bridge Budapest Vállalkozói Közösségi Díjának birtokosa Womenpower Női vállalkozói közösségek kategóriában. Erika hiánypótló kezdeményezésének, kiemelkedő lelkesedésének, közösségépítésének hála egy csodás, nyitott és segítő közösség jött létre.
Rengeteg együttműködést hoztak már tető alá a mompok. A csoport a kapcsolatépítés minőségi színtere. Mivel immár 7600 tagot számlál, létrejöttek regionális összefogások és a személyes találkozókat is a csoport fejlődése hívta életre. Ezek az ország több területén is sikerrel zajlanak, Székesfehérváron most először (2019. augusztus 6-án) jöhetett létre ez az esemény.

Kiket vártatok erre az eseményre?

Viki: Azokat a Székesfehérváron és környékén tevékenykedő vállalkozó (vagy vállalkozni vágyó) nőket, anyukákat, akik szerettek volna kilépni az online térből és egy kávé mellett beszélgetni.

Kérlek, mondj el néhány gondolatot a mostani eseményről (hányan mentek el, mennyire volt hasznos a rendezvény, szerinted sikerült-e új kapcsolatokra szert tenniük a látogatóknak).

Viki: A csoport ereje online is nagyon nagy, de az élő találkozás varázsa mégis más. Amikor felmerült az ötlet, hogy szervezzük meg (sok más területhez hasonlóan) a regionális találkozónkat, záporoztak a lelkes hozzászólások. Szervezőként nagyon izgultam, hogy végül mennyien jönnek el, hiszen anyukák esetében ez főleg nem olyan egyszerű. Az augusztusi dátum ellenére ezen az első találkozón is sokan összegyűltünk. Az a szuper ebben a közösségben, hogy volt, aki a gyerekei miatt nem tudott volna eljönni, így bevállalt még két gyereket, hogy legalább az ő anyukájuk velünk tudjon tartani. Nagyszerű érzés volt hasonló szemléletű anyukákkal találkozni, miközben a csapat nagyon is sokszínű volt. Különböző területekről érkeztünk: többek közt vállalkozásfejlesztő, kommunikációs szakember és dúla ülhetett itt egy asztalhoz. Én tíz év távollét után költöztem vissza (most már férjjel és a kisfiunkkal az oldalamon) Székesfehérvárra, így a kapcsolati tőkémnek és a lelkemnek is rendkívül hasznos ez a közösség, a valahova tartozás, az együtt szárnyalás. Van, akinek a tevékenysége talált helyszínre a találkozón, vagy tudjuk, kihez fordulhatunk pályázati ügyekben. Én például a fehérvári Pici Piac szervezőjeként tudtam szuper új terveket szőni a fejemben. Szerintem nagyon klassz együttműködések várhatóak a jövőben.

Lesz még ilyen rendezvény Székesfehérváron?

Viki: Mindenképp! Nagyon lelkes a csapat. Ősszel szeretnénk újra összeülni, reméljük akkor még többen tudnak majd csatlakozni hozzánk. Ez az első alkalom visszaigazolta, hogy tényleg van erre igény. A következő lépés a konkrét igények pontosabb feltérképezése lesz. Szeretném, ha rendszeressé válnának a találkozók és megpróbálok arra is módot találni, hogy gyerekekkel együtt is lehessen érkezni, ne maradjon ki senki emiatt az eszmecserékből.

Hogyan tud valaki csatlakozni a csoporthoz és a rendezvényhez?

Viki: Első lépésként Facebookon a Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák csoporthoz javaslom a csatlakozást. Innen megtalálható a regionális csoport is, illetve mindig felkerül a következő találkozó hivatalos eseménye is.

Hol olvashatunk még a kezdeményezésről?

Viki: Facebookon a Mompreneurs- magyar vállalkozó anyukák oldalon és csoportban, a mompreneurs.hu oldalon és instagramon a mompreneurs.hu címen.

Milyen utógondozás zajlik nálatok? Kiderül számotokra, ha valakinek új perspektívát nyújt vállalkozásában a csoporttagság és a rendezvényen való részvétel?

Viki: A csoportban gyakran olvasni sikertörténeteket, visszacsatolásokat, a posztokhoz való hozzászólók rendszeresen ajánlják egymást egy-egy eredményes közös munka után. Szívből remélem, hogy a találkozók csak még inkább elősegítik majd ezeket az együttműködéseket, még több információ áramlik, több téma felmerül. Hosszútávon szeretnénk egymás kezét fogni, online és offline is várjuk a visszajelzéseket, de persze semmi sem kötelező.
Mit üzensz az olvasóknak, miért érdemes csatlakozni hozzátok?
Azok a vállalkozó anyák, akik kedvet kaptak kapcsolataik építésére, társas lényként a vállalkozói magányban igényük lenne „kollégákra”, akikkel szívesen megvitatnak helyzeteket mindenképp csatlakozzanak. Örömmel várjuk őket. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, nagyon inspiráló a csoporthoz tartozni.

mompreneurs-talalkozo-szekesfehervar

Az első fehérvári Mompreneurs találkozó.
A fotót készítette: Kocsis Noémi

Dóra, neked mi a személyes célod, indíttatásod?

Dóra: Személyes célom, hogy a vállalkozói magányomat csökkentsem azzal, hogy kapcsolódok egy csapathoz, illetve legyenek olyan személyes kapcsolataim, akikhez fordulhatok, ha kérdésem van. Alapvetően jobban működöm csapatban, mint egyedül és ezt a kettősséget nehéz feloldani egyéni vállalkozóként.

Miért mentél el az első székesfehérvári Mompreneurs találkozóra?

Dóra: Az első találkozóra azért mentem el, mert a személyes kapcsolatok, a személyes ismeretség számomra fontosabb, mint az, hogy idegenektől kapjak tanácsot, vagy kérdezhessek egy több ezer fős Facebook csoportban. Ez a személyes, emberibb kapcsolódás nekem sokkal többet ad a mindennapokban, ebből tudok töltekezni.

Kérlek, mondj el néhány gondolatot az eseményről (mennyire volt számodra esemény dús, sikerült-e új kapcsolatokra szert tenned?).

Dóra: Alapvetően számítottam rá, hogy sokminden nem történik majd az első alkalommal. Bemutatkoztunk egymásnak, hiszen az az egésznek a lényege, hogy ismerjük meg egymást: kinek milyen vállalkozása van és mivel foglalkozik. Azt is össze gyűjtöttük, hogy ki mivel tudja támogatni a kezdeményezés működését itt Fehérváron. Számítottam rá, hogy az idő nagy része ezzel megy el. Volt ott egy vállalkozási mentor, akivel nagyon szeretném majd felvenni a kapcsolatot, illetve épp a tanfolyamomnak keresek helyszínt és az egyik lánynak van helye, így vele már találkoztam és egyeztettem is.

Hogyan csatlakoztál a Mompreneurs-höz és mióta vagy tagja a csoportnak?

Dóra: Az országos csoporthoz körülbelül fél évvel ezelőtt csatlakoztam egy ismerősöm meghívására. Először nem értettem, hogy hova keveredtem, nem ismerek onnan személyesen senkit. A pesti találkozókra még nem mentem el, ahol alapvetően az eredett pesti csapat networköl. Elég passzív vagyok, kezdő vállalkozóként sokmindenhez nem tudok hozzászólni. Ugyanakkor ahogy figyelem a posztokat rengeteget tanulok abból, hogy a már gyakorlott vállalkozónőknek milyen problémáik vannak és amilyen megoldási javaslatokat adnak egymásnak. Ezzel megtanulok egy csomó olyan vállalkozói skillt, amiről nem is tudtam, hogy kell, vagy hogy van ilyen. Előfordul, hogy még fel nem merült kérdésemre is választ kapok.

Hol olvastál először a fehérvári Mompreneurs találkozóról?

Dóra: A fehérvári találkozóról az országos Mompreneurs Facebook csoportban olvastam. Láttam már többször is, hogy vannak ilyen találkozók és bennem is megvolt a késztetés, hogy jó lenne szervezni egyet Fehérváron. Szerencsére Viki megszervezte, úgyhogy nekem csak boldog résztvevőjének kellett lennem az eseménynek. Nagyon örültem neki.

Ajánlanád-e a Mompreneurs kezdeményezését másoknak és miért?

Dóra: Abszolút ajánlom másoknak is, akiknek szüksége van azokra, amit egy ilyen találkozó nyújtani tud. Nekem nagyon fontos volt, hogy helyi ismeretségeket szerezzek és hogy egy olyan tanácsadót, könyvelőt, vagy egy olyan grafikust találjak, aki helyben van. Szeretem ismerni azokat az embereket, akikkel talán majd Messengeren tartani fogom a kapcsolatot. Másrészről pedig nagyon hiszek a közösség erejében.

Miben segített neked a találkozó és a Mompreneurs eddig?

Dóra: Azt gondolom, hogy a rendszeres találkozók, illetve a folyamatos kapcsolattartás fogja a legtöbbet adni. Amiben a találkozó segített az az, hogy elkezdődött ez az együttműködés, elkezdett összekapcsolódni egy csapat. Sokan nem tudtak eljönni, úgyhogy biztos lesznek még ilyen események. Azért is szeretem a Mompreneurs hozzáállását, mert itt nem az van, mint egy csomó kismamás vagy anyukás csoportban, hogy lett egy tematikus facebook csoport és azok az emberek akik ott vannak soha nem találkoznak, csak ez a digitális kapcsolattartás működik.
A találkozón azt hiszem tizenketten, tizenhárman voltunk, ami egy ilyen első beszélgetésnek ideális létszám. Azt hiszem, van a Mompreneursnek erre is egy működési megoldása, hogy a találkozókon mindenki mindenkivel tudjon beszélgetni. Úgyhogy ezt meg fogjuk tudni oldani akkor is, hogyha többen leszünk jelen. Mindenki nagyon lelkes volt, jó hangulatú volt az összejövetel és már gondolkodom is azon, hogy kiket tudok majd még meghívni a csapatba. Fontos szempont, hogy elviekben csak nők, illetve anyukák lehetnek tagok.

Ha neked is szimpatikus a kezdeményezés, csatlakozz bátran a fenti csatornák bármelyikén és légy részese ennek a nagyszerű lehetőségnek!

Az interjút készítette: Demkó Kata

Szia! Barczi Anita vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

Hol laksz? 7 és fél évig laktam Lengyelországban és nem rég költöztem haza. Itt nőttem fel Fehérváron, hiányzott a családom és barátaim és sosem éreztem igazán az otthonomnak Lengyelországot. Hazahúzott a szívem.

Mi a végzettséged? Pénzügyi és Számviteli Főiskolán végeztem közgazdászként, jelenleg pénzügyi kontrollerként dolgozom.

Külső ismertetőjegyek? Hosszú barna haj, 165 cm vagyok. Szeretek mosolyogni (és jól is áll, megjegyzés: a szerk.)

Mivel foglalkozol? Egy energia tanácsadó cégnél vagyok pénzügyi kontroller. Mindenféle profilú gyárat támogatok költségtervezésekkel, forecastokkal, elemzésekkel. Figyelem a jelen és jövőbeni villamosenergia illetve gázárakat, hogy hogyan tudnának pénzt megtakarítani ezen gyárak. 31 országban vannak ügyfeleim.

Melyik részét élvezed a legjobban? Abszolút a számok embere vagyok, mindig is szerettem a matematikát, ezért választottam a pénzügyet. Ebben a munkában az tetszik nagyon, hogy kutatómunkát végezhetek a világ országaiban, milyen energia szabályozások vannak, hogyan működik egyes országokban az energia piac. Ezért, rengeteg jogszabályt kell elolvasnom és így gyakorolhatom a nyelvtudásomat is, beszélek spanyolul, angolul illetve egy picit lengyelül.

Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a közösségi irodát? Szeretek emberek között lenni, szeretem magam inspiráló, vállalkozó szellemű emberekkel körülvenni, habár én nem vagyok vállalkozó, hanem cégnél helyezkedtem el. Itt a Konnektornál, erre van lehetőség.

Miért szeretsz itt dolgozni? Nagyon tetszik a környezet maga, hogy fiatalos és vidám, jó a dizájn. Rengeteg érdekes emberrel lehet találkozni, mindenki más területről jön, más perspektívából látja a dolgokat, vagy éppen külföldre dolgozik. Nagyon örülök, hogy ennyi sokszínű embert ismerhettem meg.

Mit szeretsz csinálni szabadidődben? Szeretek falat és sziklát mászni, szeretem a kihívásokat. Szeretek kirándulni és utazni is.

Kedvenc süti/étel? Nem szeretem a sütiket, én inkább a sósságokért vagyok oda, szülinapomra kaptam sokféle chipset, nagy kiszerelésben. Na, az egy szuper szülinap volt.

Kedvenc film? Az Ördög Pradát Visel. Nagyon teszik Anne Hathaway karakterének fejlődése, ahogy egy félénk csajból egy magabiztos nő válik. Emellett pedig nagyon vonz a divat is. Tavaly voltam egy varrótanfolyamon is, ahol megtanítottak minket szabni és elkészíthettem egy saját ruhadarabot is.

Bármi, amit még szívesen megosztanál magadról?
Két igazán különleges állatka gazdija voltam: két axolotlom volt, akit Carlanak és Darwinnak neveztem el. Az axolotlok evolúcióban megrekedt kétéltűek, akik lárva állapotban élnek vízben. Nagyon hasonlítanak a tarajosgőtékre, de szerintem úgy néznek ki, mint a mosolygós pokémonok. 🙂 Különlegességük, hogy bármilyen testrészüket tudják regenerálni: visszanövesztik a lábukat, farkukat, de akár még az agyukat is! Mutatok képet is ezekről a cukiságokról:

Szia! Baté Mónika Mia vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

Hol laksz? Zámolyon élek, egy kisebb megszakítást leszámítva már lassan 11 éve. Nagyon szeretem, hogy közel lehetek a természethez, a nyugalmat és a csendet, amit itt vidéken megélhetek.

Mi a végzettséged? Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Külső ismertetőjegyek? A fenti képen nyugodtan lesd meg, már amennyi látszik belőle. 😉 Gyere el inkább a Konnektor irodába és beszélgessünk egyet!

Mivel foglalkozol most? Jelenleg a saját bizniszemet építem, mint vállalkozó. Fő tevékenységi köröm, hogy énmárka és márkaépítőknek segítek minőségi tartalmat gyártani a közösségi média felületeikre (Instagram, Youtube, Facebook), ezzel segítve az ő vállalkozásukat és fejlődésüket.

Melyik részét élvezed a legjobban? Nagyon kreatív ember vagyok, így ötleteléstől a megvalósításig mindent szeretek. Kedvencem a videók, képek szerkesztése és az Instagram feedek elkészítése.

Mi a te szuperképességed? A zene. Énekelek, dalt szerzek, több hangszeren is játszom. Nagyon szeretek zenével kapcsolódni az emberekhez.

Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a közösségi irodát? Miért szeretsz itt dolgozni? Szerettem volna egy olyan helyet, ahol tudok koncentrálni, hatékony lenni, haladni a munkámmal miközben egy befogadó, kedves és szuper társaság része lehetek. Szerintem a Konnektorban ezt megtaláltam.

Kedvenc étel? Úgy gondolom az embernek az a kedvenc étele, amiből a legtöbbet tudja megenni, nekem ez a makaróni. 😀

Kedvenc film? A mostaniak közül az ’A Star is Born’ című film, Bradley Cooperrel és Lady Gaga-val nagyon megérintette a szívemet, szerintem egy remek mozi. Ha régiek közül kellene említenem, akkor a ’Breakfast at Tiffany’s’ filmet mondanám, Audrey Hepburn-el.

Remélem veled is találkozni fogok a Konnektorban, kapcsolódjunk, vendégem vagy egy kávéra. 🙂 Ha esetleg megnéznéd éppen min ügyködök, Instagrammon megtalálsz @miabate név alatt.

KONNEKTOR házigazdákat keresünk!

Szívesen vagy emberek között?
A munkád/tanulásod mellett van némi szabadidőd is?
Kipróbálnád milyen egy jó hangulatú irodában dolgozni?
Jelentkezz KONNEKTOR házigazdának, és csatlakozz csapatunkhoz!

Mit nyersz vele, ha jelentkezel?

Te is KONNEKTOR tag leszel, azaz bekerülsz egy aktív közösségbe, részt vehetsz minden számodra érdekes programunkon.

Megismerkedhetsz jókedvű, kreatív fehérvári szakemberekkel.
Sokat fejlődhetsz és tanulhatsz.

KONNEKTOR napijegyeket és ajándék kávét is kapsz cserébe az önkéntes munkádért.

Mit nyerünk veled mi?

Célunk, hogy egy olyan irodát tartsunk fent Fehérvár belvárosában:

 • aminek szolgáltatásait (internet, tárgyaló, nyomtatás, stb.) bárki igénybe veheti igény szerint, azaz folyamatosan, vagy akár csak egyetlen napra is,
 • ami lehetőséget biztosít kapcsolatépítésre, szakmai kommunikációra, fejlődésre, tanulásra,
 • és aminek segítségével örömtelibben és hatékonyabban tudod végezni a munkádat.

Ez egy olyan közös munka, ami sok odafigyelést és energiát igényel.
Eredménye pedig akkor lesz, ha minél többen részt tudunk benne venni.
Ezért szeretnénk bővíteni a csapatunkat.

Mit nyernek vele a KONNEKTOR felhasználói?

Bárki aki a KONNEKTORBA jön dolgozni (vagy csak körülnézni), mindig szívélyes fogadtatásban részesül, mert van valaki, akihez fordulhat.

A házigazdák szívesen segítenek, ha szükséges.
Örömmel válaszolnak, ha van valami kérdés.
Türelmesen útbaigazítanak, ha valami hiányzik.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Kérünk csak akkor jelentkezz, ha:

 • szeretsz új emberekkel találkozni, beszélgetni velük, megismerni őket,
 • türelmes, nyitott és pozitív hozzáállású vagy,
 • figyelmes vagy, és észreveszed, ha valakinek segítségre van szüksége,
 • nem riadsz meg a problémáktól, azokat higgadtan kezeled.

Ha kedvet kaptál a jelentkezéshez, kérlek kattints ide és válaszolj pár kérdésünkre.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdés: Mit kell csinálnia egy KONNEKTOR házigazdának?
Válasz: Az előre egyeztetett napokon az irodában lenni, szüksége esetén segíteni az itt dolgozóknak, tájékoztatni az új érdeklődőket, székeket a helyükre tenni, kávégépet újratölteni, postát átvenni.

Kérdés: Mennyi időt kell bent lenni az irodában?
Válasz: Ez megbeszélés kérdése. Mi annak örülnénk, ha hetente legalább egy fél napot (8-13 óra vagy 13-18 óra között) vállalnál, de ha több is belefér, az még jobb!

Kérdés: Mi történik, ha elküldöm a jelentkezésemet?
Válasz: Átolvassuk a válaszaidat, és a visszajelzünk feléd.

Kérdés: Ez egy rendes állás?
Válasz: Nem, legalábbis nem olyan értelemben. Ez egy önkéntes pozíció, amiért nem jár fizetés, de igyekszünk a fent említett dolgokkal (pl. iroda napijegyek) meghálálni a közreműködésedet.

Kérdés: Tényleg finom nálatok a kávé?
Válasz: Nézz be hozzánk, és tegyél egy próbát!

Kérdés: Lenne olyan kérdésem, amire itt nem kaptam választ.
Válasz: Semmi gond! Írj egy rövid e-mailt az iroda@konnektorfehervar.hu címre vagy küldj Facebook üzenetet, és egyeztessünk!

Szia! Rózsa Miklós vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Stuttgart, Németország
 • Mi a végzettséged? Ipari termék-, és formatervező mérnök. Ez jó sok szó, tudom: designer vagy formatervező.
 • Külső ismertetőjegyek? Tornacipő, vidám színes kiegészítők, előre gondolkodó látásmód.
 • Mivel foglalkozol most? A Mercedes-Benz formatervező központjában dolgozok, digitális modellezéssel foglalkozok.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Hát fú, hát baromi izgalmas belelátni a jövőbe, meg egy sikeres formatervező gépezet minden részletét látni. 🙂 Legjobban azt élvezem, hogy mindent megtehetek, hogy a termékünk a lehető legjobb legyen, azon kívül a munkatársakkal való kapcsolatot élvezem, szervezni és tanítani.
 • Mi a te szuperképességed? Ez a listaírás lesz, híresen jól tudok feladatlistákat írni (másoknak 🙂 ). Azonkívül a logikus gondolkodás.
 • Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a KONNEKTOR közösségi irodát? Nagyon tetszett a koncepció, és hiszek a helyi értékben, Székesfehérváron is van szükség menő helyekre, támogatásra és jó közösségre!
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Mert spontán, bármikor használhatom, pont annyit, amennyire szükségem van, és baromi jó a légkör.
 • Kedvenc süti? Most ez: csoki avokádó torta zabpehely alapokon szőlővel és fügével. Mmmmmm! Kérésre küldök receptet. 😉
 • Kedvenc film?  Mátrix, nincs is kérdés. Üvegtigris is minden évben jól esik.
 • Mit érdemes tudni a vállalkozásodról?
  Kattints a főoldalra! 😉
 • Hivatalos blog:
  work-in-progress
 • Facebook:
  https://www.facebook.com/miklos.rozsa.7

Szia! Mikó Zsófi vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Székesfehérváron élek a férjemmel és az 1 éves kislányunkkal.
 • Mi a végzettséged? Pedagógiai tanulmányaim mellett természetgyógyászként végeztem.
 • Külső ismertetőjegyek? Élénk vörös haj + nagy mosoly. 🙂
 • Mivel foglalkozol most? Jelenleg a kislányom a legnagyobb “feladatom”, de amikor időm engedi a hivatásomnak hódolok, ami egyben a hobbim is, a gyógynövények terápiás hatásával foglalkozom.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? A természetben való gyűjtögetés, a növények feldolgozása, teakeverékek összeállítása a kedvenceim.
 • Mi a te szuperképességed? Azon kívül, hogy anya vagyok? 🙂 Az egyenes beszéd.
 • Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a KONNEKTOR közösségi irodát? Az “otthonlétet” időnként nehezen viselem, ezért szerettem volna kicsit visszaszocializálódni, jelen lenni más közösségekben is.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Jó érzéssel tölt el belépni az irodába, szeretem a régi polgári lakások hangulatát. Tetszik, hogy nyugodtan csinálhatom a dolgom csendben, de ha egy kis teaszünetet tartanék közben, akkor van kihez szólni. Ráadásul csupa jófej ember jár ide. 🙂
 • Kedvenc süti? Mézes krémes, ahogy az anyósom készíti.
 • Kedvenc film? Nem vagyok igazán filmrajongó, de tetszett pl. a Made in Hungária (mindig felvidít!) vagy a Mindenség elmélete (nagyon tanulságos!).
 • Mit érdemes tudni a vállalkozásodról? A természetet igyekszem népszerűsíteni. Legyen szó táplálkozásról, szépségápolásról, egészségmegőrzésről… hiszem, hogy mindent megad nekünk. Csak nem igazán ismerjük. Amit viszont tudok róla, tapasztalok, szeretem másokkal is megosztani. Szervezek tematikus növényekkel alkotó workshopokat, illetve tervben van közösségi gyógynövény gyűjtő túrák indítása is.
 • Hivatalos blog: https://www.instagram.com/indirabotanicals/
 • Facebook: https://www.facebook.com/indiramuhely/ 

Szia! Garai Orsi vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Fehérváron egy belváros széli kis lakásban.
 • Mi a végzettséged? Tanítónéninek tanultam először Győrben, aztán a vállalkozásom miatt beneveztem egy közgazdász képzésre is a Pannon Egyetemen. A legfontosabb és legkedvesebb a kvalifikált business coach oklevél, amit a Coach Akadémián szereztem.
 • Külső ismertetőjegyek? A frizurám időnként változik, de a mosolyomról mindig megismertek.
 • Mivel foglalkozol most? Az újrakezdők, és újratervezők coacha vagyok. Vállalkozóknak segítek elmozdulni egy esetleges holtpontról, új megoldásokat találni, friss szemmel látni a helyzetüket. Ha pedig szükséges, akkor a „végig-csinálásban” kísérem, „edzem” őket.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Amikor felragyog a „megvan” mosoly az ügyfelek arcán. Amikor érzem, hogy „bekattant valami”, hogy most nekiindul, és még jobbá válik, tovább fejlődik. Imádom a szinergiát, amit egy jól sikerült folyamatban átélünk. Nekem ez ad flow-t.
 • Mi a te szuperképességed? A megoldáskereső, pozitív hozzáállásom.
 • Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod a KONNEKTOR közösségi irodát? A friss szellemisége, és a hangulata tetszik.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? A barátságos légkör fokozza a kreativitásom.
 • Kedvenc süti? Szinte minden, ami csokis! Vagy gyümölcsös-túrós.
 • Kedvenc film? Hú, rengeteg van! Az élet szép, A boldogság nyomában. De nagyon tetszett Tilla filmje a Tiszta szívvel is. Még mindig tudok nevetni a Másnaposokon, és az Üvegtigrisen is.
 • Mit érdemes tudni a vállalkozásodról? Nem mondom meg mit tennék, ha a helyedben lennék, mert nem vagyok ott, de segítek a Te legjobb megoldásodat megtalálni egy adott helyzetre!

Weöres Sándort idézve: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”.  Én segítek megtalálni ezt a létrát, ha pedig szükséges, akkor személyre szóló feladatokkal felkészítelek, hogy meg tudd mászni. Fekvőtámaszok, és hasonlók helyett a mentális izmaidat eddzük, az önismeretedet fejlesztjük, a hatékonyságodat növeljük.

Life témában pedig a Go! Inspiráció Minden Napra csoportban osztom meg a gondolatimat.

Szia! Sáfár Anita vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Székesfehérváron, a Víziváros területén, egy négyemeletesben a tízemeletesek között.
 • Mi a végzettséged? Utoljára egy OKJ képzés keretein belül logisztikai ügyintéző végzettséget szereztem, de nem helyezkedtem el ebben a szakmában.
 • Külső ismertetőjegyek? Barna haj, barna szem, tudom ez még nem nagy segítség, de ha ezek mellett gyűrűket vagy tetkókat (télen mondjuk nehéz) is észreveszel, akkor itt az irodában az nagy eséllyel én vagyok.
 • Mivel foglalkozol most? Itt a KONNEKTOR irodában vagyok házigazda és irodai asszisztens keverék. Még keressük a megfelelő megnevezést, mert ez így nem hangzik annyira jól..
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Leginkább a mászkálós, intézkedős feladatokat, főleg ha ezeket autóval kell megtenni. Nem azért mert lusta vagyok, hanem azért, mert nagyon szeretek vezetni!
 • Mi a te szuperképességed? Nagy eséllyel bárkit az őrületbe tudok kergetni az állandó éneklésemmel. 😀
 • Miért döntöttél úgy, hogy jelentkezel a KONNEKTOR közösségi irodába? Nagyon szimpatikus volt az ötlet, mert én eddig nem tudtam róla, hogy léteznek ilyen közösségi irodák, azt pedig főleg nem gondoltam, hogy Fehérváron is alapítottak ilyet. A másik, ami nagyon tetszett, az a kialakítás. Az, hogy egy színes, életteli környezetet hoztak létre egy tipikus, unalmas, komor hangulatú iroda helyett.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Ide is ugyanúgy illik az előző pont, de emellett azért is, mert olyan otthonos az iroda, hogy nem érzem, hogy dolgozni jövök ide. Ezenkívül, ami tényleg a legszimpatikusabb és amit eddig még egy munkahelyemen sem tapasztaltam, az a pozitív, építő jellegű hozzáállás és gondolkodásmód. Ez abban is megnyilvánul, hogy amikor átbeszéljük a feladataimat vagy megoldást keresünk egy problémára, akkor ezt normális hangnemben tesszük és számít a véleményem. Ráadásul, ha kérdésem van, tudom, hogy nyugodtan feltehetem anélkül, hogy bárki rossz szemmel nézne rám érte. Továbbá azért is, mert mindig jó a hangulat, aranyosak a irodatársak és ezek miatt egyszerűen egy élmény bejárni dolgozni. (:
 • Kedvenc süti? Bármi, bármikor és ez sajnos nem vicc 😀
 • Kedvenc film? Kedvenc nem igazán, de olyan sok van amit szeretek és bármennyiszer meg tudok nézni. Ilyen például: A szív bajnokai. Még műfajok terén is eléggé változatos az ízlésem, de ami mindig az utolsó helyen áll az a horror.

Sági Vanda vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? A KONNEKTOR irodától 5 perc sétára, Z alakot leírva.
 • Mi a végzettséged? Ipari termék- és formatervező mérnök.
 • Külső ismertetőjegyek? Szeplők, göndör tincsek, színes sálak.
 • Mivel foglalkozol most? Nemrég léptem a KONNEKTOR közösségi iroda fedélzetére, és irodai asszisztensként szelem a hullámokat. Saját vonalon pedig művészi ihletettségemet követve – a formaharmóniák elhivatott szerelmeseként – írok, rajzolok és fényképezek.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Számomra eddig ismeretlen, új ablakot nyitott a közösségi irodában dolgozás, amelyen keresztül friss és izgalmas szelek áramolhatnak be. Motivál a közösségi létforma, a pörgés, ha több szempontból is megvilágítás alá kerülhetnek az elképzelések. Hiszen több lábon biztosabban áll egy ötlet eredményessége. Lelkesít, ha arról hallgathatom az embereket, hogyan küzdenek az álmaikért, és hogyan valósítják meg őket. Saját világomban pedig az alkotás flow élményéből töltekezem, amikor létrehozhatok valami szépet, akár írás, akár kép formájában.
 • Mi a te szuperképességed? Hiperszenzitív idealista. A lehetetlenre is képessé tesz ez a kombináció! 🙂
 • Miért döntöttél úgy, hogy jelentkezel a KONNEKTOR közösségi irodába? Felvillanyozott, már amikor először hallottam róla, és erős késztetést éreztem, hogy megnézzem közelebbről is. Meghatározó élmény volt belépni; meleg napfényben úszó tér, vidám színek, játékos formák, letisztult design, mindez energikus életérzéssel fűszerezve. Az ajtóban széles mosollyal, barátként fogadtak. A KONNEKTOR Iroda megnyitása miatt örültem talán a legjobban annak, hogy fehérvári vagyok! Akkor sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam rendszeresen eljárni, de az élet úgy hozta, hogy egy évre rá, már boldog munkatársként ülhetek az asztaloknál.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Szeretem érezni, amikor zajlik a nagybetűs élet. Mindenki teljes erőbedobással építi a maga világát, ami ráadásul nincs 7 lakat alá zárva. Hanem pont ellenkezőleg, a tudásmegosztásra (is) helyezett a hangsúly. Itt közkincs van, ami az itt megfordulók és állandó dolgozók tapasztalataiból gyűlik nap, mint nap. Láthatatlan információs hálózatot szőve, publikus felhőt képezve pedig beivódik a hely szellemébe, amely kér(d)ésre elérhető bárkinek. Egy ilyen közösségi irodában szinte tapinthatóvá válik még a kreatív csend is. Ahogy forognak a fogaskerekek, vagy épp felgyúlnak a villanykörték egy-egy kivirult arcon, és kiszalad egy örömteli „jeee”.
 • Kedvenc süti? Zöld teás sajttorta, mennyei!
 • Kedvenc film? Bálnalovas.
 • Facebook: https://www.facebook.com/vandasagi
 • Instagram: https://www.instagram.com/vandasagi

  Formahangulatok

Szia! Szabó Dávid vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Székesfehérvár, Öreghegy, nem messze a Bory-vártól, az utca felől nézve egy ikerház jobb oldalában.
 • Mi a végzettséged? Villamosmérnök BSC diplomám van, amit az Óbudai Egyetemen (néhai Kandó) végeztem. Összesen 10 évnyi felsőfokú tanulás kellett hozzá (közben családalapítás, munka, vállalkozás), de meglett.
 • Külső ismertetőjegyek? Magas, szemüveges, szakállas, a homlokom közepén pedig található egy piros pötty, ami születésem óta ott virít. A fényképen nem nagyon látszik, de ott van tényleg. Állítólag megcsípett a gólya.

 • Mivel foglalkozol most? Egyrészt szabadúszó rendszermérnökként dolgozom, belföldre és külföldre is. Másrészt 2016. őszén indítottuk a KONNEKTOR közösségi irodát itt Fehérváron, ahol sok-sok izgalmas feladatot oldunk meg a csapattal minden nap.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Nagyon szeretek rendszereket kialakítani és működtetni, legyen szó informatikáról vagy éppen vállalkozásról. Összeilleszteni az elemeket, beindítani a gépezetet, és javítani, ha valami elromik. Ami még ennél is jobban lelkesít, ha egy működő dologhoz valami pluszt, valami extrát hozzá tudok tenni: ügyfeleknek küldött levél borítékjának belsejébe nyomtatni vicceket, vagy éppen írni egy rövid programot, ami a társaim munkáját könnyíti meg.
 • Mi a te szuperképességed? Kitartás, türelem, pozitív hozzáállás. Bocs, ez három.
 • Miért döntöttél úgy, hogy a KONNEKTOR közösségi irodában fogsz dolgozni? Amikor szabadúszó lettem, otthon csináltam minden munkát. Zárójelben: a kávézóban dolgozás nem az én világom. Szóval, amikor otthon dolgoztam rájöttem, hogy csak töredékét tudom elvégezni a feladataimnak, mert otthon ez történik, az történik, ide kell menni hirtelen, azt kell csinálni gyorsan. Túlságosan széttöredezett az életem.
  Most, hogy a KONNEKTORban dolgozom, szépen szétválnak a területek. Otthon az otthoni dolgokkal foglalkozom túlnyomó részben, az irodában pedig a munkámmal. És így szépen haladok itt is, ott is.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Közel van mindenhez, így ha el kell intéznem valamit, akkor pár perc alatt ott vagyok. Jófejek a többiek az irodában, akikkel nem csak munkáról lehet jót beszélgetni. Itt mindig elég vizet iszom, mert magam mellé tudom venni a kancsót.
  Az egyetlen baj, hogy nem szeretem a kávét, pedig a többiek azt mondják szuper a kávégép is.
 • Kedvenc süti? A házi kókuszos kocka a nyertes. (Ha nem csak klasszikus süti lehet, akkor még a kicsi Sport szeletet írnám ide. Tudjátok, az a téglalap alakú. Valahogy annak kicsit más az íze, talán kevesebb csoki van rajta, vagy nem tudom.)

 • Kedvenc film? Asterix és Obelix: Kleopátra küldetés. Szerintem nincsen olyan nap, amikor ne idéznénk belőle. “Fel a fára Ó!”
 • Mit érdemes tudni a vállalkozásodról?
  Rendszermérnök: Főleg Linux rendszerekkel dolgozom, plusz Amazon Web Services. Miután a fejlesztők megírnak egy programot vagy weboldalt, annak valamilyen szerveren futnia kell, hogy használni is lehessen és mindenki elérje az interneten. Ezeknek a “valamilyen szervereknek” a beállításával és üzemeltetésével foglalkozom.

KONNEKTOR: Azért találtuk ki a KONNEKTOR (coworking) közösségi irodát, mert őszintén hiszünk a közösség erejében. Itt hatékonyan tudsz dolgozni, fejlődhetsz, tanulhatsz, és érdekes emberekkel találkozhatsz.

Konnektor Közösségi Iroda
Konnektor Közösségi Iroda
 • Hivatalos honlap, facebook:

Rendszermérnök: https://www.toptal.com/resume/david-szabo

KONNEKTOR: https://konnektorfehervar.hu/