Szia! Szabó Dávid vagyok, és ezt szeretem a munkámban…

 • Hol laksz? Székesfehérvár, Öreghegy, nem messze a Bory-vártól, az utca felől nézve egy ikerház jobb oldalában.
 • Mi a végzettséged? Villamosmérnök BSC diplomám van, amit az Óbudai Egyetemen (néhai Kandó) végeztem. Összesen 10 évnyi felsőfokú tanulás kellett hozzá (közben családalapítás, munka, vállalkozás), de meglett.
 • Külső ismertetőjegyek? Magas, szemüveges, szakállas, a homlokom közepén pedig található egy piros pötty, ami születésem óta ott virít. A fényképen nem nagyon látszik, de ott van tényleg. Állítólag megcsípett a gólya.

 • Mivel foglalkozol most? Egyrészt szabadúszó rendszermérnökként dolgozom, belföldre és külföldre is. Másrészt 2016. őszén indítottuk a KONNEKTOR közösségi irodát itt Fehérváron, ahol sok-sok izgalmas feladatot oldunk meg a csapattal minden nap.
 • Melyik részét élvezed a legjobban? Nagyon szeretek rendszereket kialakítani és működtetni, legyen szó informatikáról vagy éppen vállalkozásról. Összeilleszteni az elemeket, beindítani a gépezetet, és javítani, ha valami elromik. Ami még ennél is jobban lelkesít, ha egy működő dologhoz valami pluszt, valami extrát hozzá tudok tenni: ügyfeleknek küldött levél borítékjának belsejébe nyomtatni vicceket, vagy éppen írni egy rövid programot, ami a társaim munkáját könnyíti meg.
 • Mi a te szuperképességed? Kitartás, türelem, pozitív hozzáállás. Bocs, ez három.
 • Miért döntöttél úgy, hogy a KONNEKTOR közösségi irodában fogsz dolgozni? Amikor szabadúszó lettem, otthon csináltam minden munkát. Zárójelben: a kávézóban dolgozás nem az én világom. Szóval, amikor otthon dolgoztam rájöttem, hogy csak töredékét tudom elvégezni a feladataimnak, mert otthon ez történik, az történik, ide kell menni hirtelen, azt kell csinálni gyorsan. Túlságosan széttöredezett az életem.
  Most, hogy a KONNEKTORban dolgozom, szépen szétválnak a területek. Otthon az otthoni dolgokkal foglalkozom túlnyomó részben, az irodában pedig a munkámmal. És így szépen haladok itt is, ott is.
 • Miért szeretsz itt dolgozni? Közel van mindenhez, így ha el kell intéznem valamit, akkor pár perc alatt ott vagyok. Jófejek a többiek az irodában, akikkel nem csak munkáról lehet jót beszélgetni. Itt mindig elég vizet iszom, mert magam mellé tudom venni a kancsót.
  Az egyetlen baj, hogy nem szeretem a kávét, pedig a többiek azt mondják szuper a kávégép is.
 • Kedvenc süti? A házi kókuszos kocka a nyertes. (Ha nem csak klasszikus süti lehet, akkor még a kicsi Sport szeletet írnám ide. Tudjátok, az a téglalap alakú. Valahogy annak kicsit más az íze, talán kevesebb csoki van rajta, vagy nem tudom.)

 • Kedvenc film? Asterix és Obelix: Kleopátra küldetés. Szerintem nincsen olyan nap, amikor ne idéznénk belőle. “Fel a fára Ó!”
 • Mit érdemes tudni a vállalkozásodról?
  Rendszermérnök: Főleg Linux rendszerekkel dolgozom, plusz Amazon Web Services. Miután a fejlesztők megírnak egy programot vagy weboldalt, annak valamilyen szerveren futnia kell, hogy használni is lehessen és mindenki elérje az interneten. Ezeknek a “valamilyen szervereknek” a beállításával és üzemeltetésével foglalkozom.

KONNEKTOR: Azért találtuk ki a KONNEKTOR (coworking) közösségi irodát, mert őszintén hiszünk a közösség erejében. Itt hatékonyan tudsz dolgozni, fejlődhetsz, tanulhatsz, és érdekes emberekkel találkozhatsz.

Konnektor Közösségi Iroda
Konnektor Közösségi Iroda
 • Hivatalos honlap, facebook:

Rendszermérnök: https://www.toptal.com/resume/david-szabo

KONNEKTOR: https://konnektorfehervar.hu/